قوانین برنامه ریزی در تابستان

 

برنامه مطالعاتی نداریم! کسی نیست به ما برنامه بده! برنامه مدرسه خوب نیست! برنامه مدرسه سنگینه نمی تونم اجرا کنم! همش عقبم! هیچ وقت نمی تونم درسام و جمع کنم!!! 

می توانیم برایتان تا صبح از این درد و دل‌های شما بگوییم. نقطه ضعف اول تمام دانش آموزان، برنامه مطالعاتی است. در این نوشته تمام، مراحل یک برنامه ریزی صحیح را به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید برای خودتان برنامه ریزی کنید. 

 

بایدها و نبایدهای برنامه مطالعاتی

هدف از برنامه ریزی، انجام کارها نیست! بیشتر ما به هر حال در دقیقه 90 کارهای خودمان را یکجوری راست و ریستش می‌کنیم. هدف از برنامه ریزی انجام صحیح کارهاست. بیش از 90 درصد برنامه های مطالعاتی شما، برنامه هایی هستند که هیچ کاری در آنها به صورت صحیح انجام نمی شود. اگر برنامه شما ویژگی های زیر را داشته باشد، بدانید که برنامه تان دردی را از شما دوا نخواهد کرد: 

1- لیست طولانی: اگر در دوران کلاس های تابستانی، هر روز بیشتر از 3 درس را مطالعه می کنید، یا تعداد کارهای برنامه روزانه شما بیشتر از عدد 5 است، مطمئن باشید برنامه تان را اجرا نخواهید کرد و تمام مدت از برنامه خودتان عقب خواهید افتاد. 

2- نداشتن موعد مقرر: هر وقت، برای کاری موعد مقرر نداشته باشد، تا جایی که امکان دارد، ان را طول خواهید داد. اگر با خودتان نگویید که من باید فصل 2 فیزیک  را تا 2 روز آینده تمام کنم، مطمئن باشید، این فصل را تا ده روز ادامه خواهید داد. پس برای هر کاری زمان مقرر کنید. 

3- نداشتن مفهوم و اولویت: خیلی از شما اصلا نمی دانید، برای چه هدفی دارید یک فصل را مطالعه می کنید. اصلا این فصل چه تاثیری در کنکور شما دارد؟ آیا مطالعه فصلی که در کنکور یک سوال دارد، با مطالعه فصلی که چند سوال دارد یکسان است؟ مطالعه فصلی که شما در آن قدرتمند هستید، با درسی که در آن ضعیف هستید یکسان است؟

اگر این سه اشتباه را انجام ندهید آن زمان یک برنامه مطالعاتی خواهید داشت که : 

1- استرس شما را کاهش می دهد: چون می دانید که قرار است چقدر درس بخوانید و به کجا می رسید. 

2- شما پیشرفت را احساس خواهید کرد و در بحران های زندگی هم می توانید بحران ها را مدیریت کنید. 

3- هیچ گاه سرگشته نخواهید بود و به سرعت کارها را به اتمام می رسانید. 

 

چگونه برنامه ریزی کنیم؟ 

1- قدم اول: برای اینکه درست برنامه ریزی کنید. اول باید یک لیست کارهای خود تهیه کنید، باید مغز خود را تخلیه کنید. تمام کارهایی که در ذهن خود دارید، را بنویسید.

2- حالا کارهایی لیست خود را منظم کنید. در ستون اول، کارهای روزانه خود را یادداشت کنید. ببینید چه کارهایی هست که باید روزانه انجام دهید. برای مثال شما به ازای هر زنگ کلاس درس، باید 1 ساعت در روز مطالعه کنید. (اما فقط دو درس اصلی) در ستون دوم، کارهای جامانده خود را بنویسید. و در ستون انتهایی هم کارهایی که دوست دارید در آینده انجام دهید یا پیش شرط انجام آنها انجام کارهای روزانه و جامانده است. 

3- حالا یک لیست اولویت درست کنید. کارهای خود را بر اساس اولویت هم مرتب کنید. سه اولویت بالا و پایین و متوسط درست کنید. 

4- آنهایی که اولویت بالا دارند  و در لیست روزانه و جامانده هستند، داخل برنامه می آورید و باقی را حذف کنید. حالا جلوی آنها زمان مربوط به هر کدام را بنویسید. آنهایی که 1 الی 2 ساعت وقت می برند، جزء کارهای کوچک هستند. 

5- زمان مطالعه خود را تقسیم بر سه کنید. دو سوم آن را به انجام کارهای روزانه با زمان بالا اختصاص دهید. یک سوم باقی را یا به انجام کارهای جامانده اختصاص دهید یا کارهای کوچک روزانه. 

اگر به لیست جامانده شما اضافه شد نترسید! در کنکور زمان هایی دارید که می توانید تمامی دروس جامانده خود را بخوانید و از شر آنها خلاص شوید. اگر می خواهید در یک کلاس، با قوانین برنامه ریزی آشنا شوید و همراه مشاور متخصص برنامه ریزی کنید، کافیست از طریق دکمه کنار عکس یوز، در وب سایت ما ثبت نام کنید و در کارگاه های برنامه ریزی حرفه ای ما شرکت کنید.